Nyheter

19.03.2017 17:08

I vinter har vi fått klart sänggaveln (jag är jättenöjd) och installerat insatsen och även om jag inte tycker att det är supervackert med en insats så får jag erkänna att det är otroligt effektivt!

Helgen som var så åkte jag och pappa och hämtade en duschkabin som jag fått, vi tog en fyrhjuling och en släpvagn (en stor som man hakar på bilen!) och drog den över isen, så nu är den på plats, lite skurning och fix så blir nog det kanon! Det blir nok en ok lösning att värma vatten i pannmuren och använda min biltemapump :) 

22.11.2016 21:29

I höst har jag tätat innertaket uppe och vi har satt upp lister, det är någon enstaka kvar bara sen är det tätt o fint!

Jag har målat och skruvat ihop sängen och köpt en byrå också. En gammal sockerlåda får agera sängbord och vi håller på och fixar en sänggavel av en gammal planka så det blir nog fint tror jag. I helgen har vi mätt skorstenen så nu ska vi beställa rör och det som behövs för att installera insatsen så att jag får lite värme i vinter :)

24.08.2016 17:57

I början av sommaren blev verandan klar när som på räcke, en trapp och det som ska dölja plintarna under. Jag är jättenöjd, vi hade premiärbad i karet i slutet på maj och det var supermysigt! 

Nu har jag börjat ta tag i övervåningen, har köpt en byrå som ska skruvas ihop och en sängram som jag har målat och modifierat lite så snart kommer det bilder!

01.05.2016 21:41

Igår och idag har jag skruvat trall, södra kortsidan är klar när som på staket och en liten bit mot sjön är också klar. Pappa har sågat och murat o mätt o fixat, alla plintar utom en är klara så nu är det snart dags för att gjuta där karet ska vara. Det kommer att bli så himla bra!

18.04.2016 21:15

Idag blev jag tipsad om ett superenkelt ritprogram som man kan göra planritningar i, jag har testat sketchup förut men jag har inte riktigt haft tålamod att lära mig det men det här var superkul! Jag åkte ut och mätte en massa och sen åkte jag hem och lekte, resultatet blev ganska nära sanningen tror jag och de finns under foton i albumet ritningar. 

Innan jag åkte ut så var jag till föräldrarna och hämtade min hund och då fick jag veta att mamma hade varit med ut och kluvit resten av veden och pappa har börjat regla upp verandan <3

08.04.2016 21:18

Förra helgen fick jag tag i en insats till öppna spisen, jag har varit lite tveksam till att skaffa en för att man förlorar lite mysfaktor men samtidigt så insåg jag när jag bodde i stugan under påsk att det försvinner myyyyycket värme. Dessutom är min hund rädd för när det smäller och sprakar så då fick det bli en, den ska installeras så fort det finns tid, men nu blir det fokus på verandan ett tag!

Pappa tog ner en björk nyss som annars hade varit i vägen för kaminen till badtunnan, så idag var vi ute och klöv lite ved, imorgon fortsätter vi med resten :) Till veckan tror snickaren (pappa) att han ska kunna börja med verandan, jag lääääängtar tills jag får sitta i karet och titta ut över sjön med ett glas rött!

30.03.2016 21:34

I påsk bodde jag ute i stugan, tråkigt väder men mysigt ändå :) Jag har satt upp hängare så man kan hänga av sig ytterkläderna nu, det blev ikeas "tjusig" som ser ut som ett träd, de passade bra tycker jag! Jag var iväg och handlade för någon helg sedan och fick även med mig ett par mattor.

Nu är hela den gamla verandan riven också så så fort tjälen går ur så blir det till att gjuta plintar så att vi kan göra den nya verandan lite större!

06.12.2015 18:46

Det händer inte mycket nu, vi har tagit vinteruppehåll och fortsätter när det blir varmare igen, då blir det veranda och så ska jag ta tag i övervåningen och dasset har jag tänkt. Vinterns projekt har varit att göra om en kitchig julkrona till en lampa till sovrummet (se bilderna) jag tog bort alla rosetter och plastiga julkkulor och lindade runt en batterislinga, lite spetsband och hängde på lite glasprismor, jag blev ganska nöjd faktiskt! :) Nästa projekt är att förvandla lite drivved till en kökslampa, om jag lyckas så kommer det en bild lite senare.

17.09.2015 20:22

Idag ringde de ifrån fraktbolaget, tunnan skulle bli levererad imorgon mellan 8-10, men vid halv fyra så var lastbilen på plats med mitt stora paket! :) Dock är verandan inte ens påbörjad så vi får se när det blir klart, längtar verkligen efter att få sjunka ner i ett ångande bad och njuta av utsikten med trevligt sällskap och ett glas rött! Ungefär så här hade jag tänkt att det ska bli: https://www.facebook.com/koriks.fiiber.kylpytynnyrit/photos/pb.159167900942453.-2207520000.1442492508./256526354539940/?type=3&theater

08.09.2015 17:13

Nu är badtunnan beställd :) det blir en åttakantig mörkgrå insats som vi ska bygga in i verandan, den ska komma om 3-4 veckor så det blir spännande!
I helgen tänkte jag ta ett ryck på övervåningen, städa ordentligt och slänga ut sånt som jag inte behöver som bara tar plats, sen blir det en provisorisk dubbelsäng av lastpallar tills jag har bestämt mig för hur det ska se ut däruppe. Jag vet redan hur jag vill att sängen ska se ut men den ska platsbyggas så det är ingen ide att göra den förrän allt annat är klart. Bilder kommer!

1 | 2 | 3 >>