Nyheter

26.08.2015 18:01

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade :)
Jag fick spendera min sista semestervecka med att njuta i stugan istället för att slita, underbart!
Jag har fortfarande inte målat klart fönstret för dels har det varit tjuvar i farten så jag vill inte ha det öppet när jag inte är där och när jag är där så vill jag helst inte ha in några myggor... men det ska göras, snart :)
I helgen ska vi åka till Norge och köpa en ny gasolspis, har fått tag i en på norska elgiganten som var ett par tusenlappar billigare än i Sverige så då blir det en tur. Den begagnade som jag köpte i Stockholm fungerade tyvärr inte att konvertera så det blir till att köpa en ny.

I sommar var min syster och hennes pojkvän ut och hälsade på i stugan och David (pojkvännen ) satte griller i huvudet på mig, han tyckte att jag borde ha en vedeldad badtunna nedfälld i verandan, jag hade inte ens tänkt tanken men när han sa det så insåg jag att han hade rätt! Så nu ryker resten av besparingarna... jag kommer att bli fattig som en kyrkråtta av det här men oj så bra det kommer att bli!

02.08.2015 10:33

Nu börjar vi närma oss slutet, i alla fall på första projektet som är att göra stugan beboelig.
Vardagsrummet är i princip klart, det enda som är kvar är att göra i ordning en städskrubb under trappen och sätta dit en dörr, köket är också nästan klart, alla skåp och bänkskivor är på plats och gasolen är indragen. Det ska bara på fönsterfoder på det lilla fönstret och sedan ska fönstret samt täckskivor och socklar målas. Lådorna är ihopsatta, de saknar bara handtag sedan kan de sättas i och fyllas, skåpdörrarna ska också få handtag och gångjärn och skruvas fast och hyllplanen ska i sedan är köket också klart! Idag ska vi skura sovrummet och möblerna som är kvar och sedan ska de nya madrasserna in, sen kan jag äntligen bo i min stuga!

 

05.07.2015 20:18

Nu har vi kommit igång med köket, pappa har satt dit fönstret och reglat upp väggarna och börjat sätta upp panelskivor. Igår åkte han till Norge på fiske så nu får jag klara mig själv en vecka, jag målartvättade o maskerade i fredags och igår gjorde jag första strykningen, idag skulle jag foga men då tog det slut på fog, jag hade med en oöppnad tub men den visade sig vara för gammal så jag fick snällt åka hem igen. Nya tag imorgon! 

21.06.2015 21:12

Den här helgen blev det inte mycket vettigt gjort i stugan, jag har tätat springorna och sprickorna runt öppna spisen men annars har det varit lugnt.
I veckan har jag hunnit med en fjärde strykning på väggarna i vardagsrummet, det täcker fortfarande inte till hundra procent men jag tror att det helt enkelt får duga. Till veckan ska jag ge mig på fönstren o när de är klara så är allt klart i vardagsrummet bortsett från utrymmet under trappen som ska bli en garderob.

15.06.2015 20:29

Idag köpte jag en till stor hink färg, trots tre strykningar i vardagsrummet så täcker det inte, just nu känner jag mig ganska trött på målning. Pappa har rivit köksväggen för där ska dörren bort och så ska det dit ett fönster istället men det finns inte en rät vinkel någonstans så han har det kämpigt, allt tar sån tiiiid. Jag hade en liten förhoppning om att det kanske skulle kunna vara klart till midsommar men det är inte ens en mikroskopisk chans att det går. Nu hoppas jag bara att det kan vara klart tills jag ska ha semester sista veckan i juli, en dryg månad kvar.. kanske?

25.05.2015 18:03

Nu har jag en väg!!! Den är inte helt klar än men snart så! Det innebär att vi kan börja med köket snart - längtar!

17.05.2015 20:18

I helgen har jag isolerat och pappa har satt tillbaka panelen. Även lite målning hanns med men än är vardagsrummet långt ifrån klart.
Han som ska göra vägen skulle ha kört dit maskinen i torsdags men det kom ingen maskin - suck... pappa kan inte fixa till köket förrän vi har väg så jag får väl hålla tummarna o vänta så länge!

10.05.2015 21:14

Nu har jag fått nya stockar i stugan, bort med de gamla myrätna och in med nya fräscha!
Nästa helg blir det att isolera och sätta tillbaka panelen igen så jag kan få börja måla :)

24.04.2015 20:46

Sedan jag fick nyckeln har det varit mycket arbete vid stugan, jag köpte den fullt möblerad och eftersom den stått tom i många år hade både möss och myror letat sig in, det var bara att börja rensa. Alla gamla sängkläder slängdes, skåp och lådor rensades ur och det som var värt att ha kvar kördes hem för disk och tvätt.

Det växte enorma mängder smågranar på tomten så när huset var rensat på skräp så spenderades hösten med att dra upp  så många smågranar som möjligt. I vinter ägnade vi oss åt att såga ner träd, man såg nästan inte vattnet när vi började men nu är det otroligt fin utsikt över sjön.

När träden var nere började vi gå loss på stugan, det gamla köket revs ur och panelen i vardagsrummet togs bort för att se exakt hur mycket skada myrorna hade gjort. Med hjärtat i halsgropen tog vi bort bräda för bräda och hittade myrboet. Tack o lov var det bara två stockar som var påverkade så det blir förhoppningsvis inte alltför dyrt i alla fall :) Pappa har även börjat riva verandan, det var genomruttet alltihop..

23.04.2015 17:47

De senaste helgerna har pappa tagit ner fler träd där vägen ska vara, det blir toppen! Nu har jag ännu mer sol på verandan :) Jag har ägnat mig åt att ta de sista smågranarna med en grensax och även handsågat ner några större granar som var i vägen för utsikten. Jag har ringbarkat alla alar o aspar mot sjön för att de inte ska bli tiofallt fler när vi tar ner dem och sett ut vart hängmattan ska vara, jag längtar tills allt är klart! Han som ska ta byta ut de myrätna stockarna i stugan ringde och meddelade att han tyvärr inte kunde komma den här veckan utan det blir nästa vecka istället, jobbigt att vänta...

<< 1 | 2 | 3 >>